Ovation of the Seas gedoopt in haar Chinese thuishaven Tianjin

Ovation of the Seas
Ovation of the Seas in Tianjin

In de haven van Tianjin in Noord-China heeft vrijdag de doop plaatsgevonden van het cruiseschip Ovation of the Seas. Het is het eerste schip van Royal Caribbean International dat is gedoopt in het Aziatische land door een Chinese doopmoeder, de actrice Fan Bingbing. Ze liet volgens maritieme traditie de champagnefles tegen de boeg stukslaan en wenste de Ovation of the Seas en haar bemanning een behouden vaart.

Het derde schip in de Quantum-klasse zal haar eerste seizoen vanuit haar Chinese thuishaven Tianjin gaan varen waarna het schip naar Australië gaat in december 2016. Ovation of the Seas, dat speciaal is gebouwd voor de Chinese markt, heeft een brutotonnage van 168.666 brutoton, bevat 18 dekken en 2.091 hutten voor een maximale capaciteit van 4.180 gasten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.