Black Watch passagiers na brand teruggevlogen naar Dover

black watchOp het Britse cruiseschip Black Watch (696 passagiers) van Fred. Olsen Cruise Lines heeft vrijdag brand gewoed in de machinekamer. Het schip was onderweg op een 14-daagse cruise vanuit Dover waar het op 25 juni was vertrokken. De brand werd geblust door het personeel en er waren geen gewonden. Wel waren drie van de zeven hulp motoren uitgevallen, waardoor er electriciteitsuitval was in hutten, het licht en communicatie. De twee hoofdmotoren konden weer gestart worden en het schip vervolgde haar reis naar Funchal (webcam) op het eiland Madeira. Twee andere hoofdmotoren bleven buiten werking.

Rederij Fred. Olsen Cruise Lines vloog op Funchal personeel in om ondersteuning te geven en voor de reparatie. Echter zou dit zoveel last geven voor de passagiers dat besloten werd om de verdere cruise te annuleren. Passagiers zijn vandaag dan ook teruggevlogen naar Londen in een van de drie gecharterde vliegtuigen.

Op 8 juli staat de volgende cruise gepland vanuit Dover. De rederij heeft er alle vertrouwen in dat deze cruise door zal gaan. De Black Watch uit 1972 had 696 passagiers en 395 personeelsleden aan boord. Cruisepassagiers krijgen de volledige reissom terug én een tegoed van 50% van hun cruisesom voor een volgende reis.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)