MSC Seaview wordt tweede schip uit MSC Seaside generatie

MSC Seaview
MSC Seaview

MSC Cruises heeft maandag aangekondigd dat het tweede schip uit de Seaside-generatie “smart” schepen in de vaart wordt genomen vanaf juli 2018 en MSC Seaview zal heten. De MSC Seaview (154.000 brutoton) zal in haar auguratieseizoen de Westelijke Middellandse zee bevaren en onder andere wekelijks aanmeren bij historisch- en cultuurrijke steden als Genua, Marseille en Barcelona. Vandaag, maandag 4 juli 2016, start de verkoop exclusief voor de MSC Voyagers Clubleden. Op 18 juli start de verkoop voor iedereen.

Gianni Onorato, CEO MSC Cruises verklaarde, “Het erfgoed van ons bedrijf ligt in de Mediterrane Zee. Het is dus vanzelfsprekend dat de MSC Seaview (5.429 passagiers) – welke in de vaart wordt genomen in juli 2018 – zal gaan varen in deze historische- en cultuurrijke zee. Voyagers Clubleden kunnen vanaf nu hun vakantie plannen en ervaren wat dit populaire gebied te bieden heeft. Het schip is één van de meest innovatief ontworpen schepen van de industrie op zee.”

De MSC Seaview, 323 meter lang, wordt gebouwd bij de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. Het gaat diverse unieke faciliteiten aanbieden zoals de grootste verhouding buitenruimte per gast op zee. Het schip zal worden ingericht om haar gasten dichter bij de zee te brengen om nog meer van het warme weer te genieten, zowel vanuit hun balkonhut als ook de openbare- en panoramische ruimtes.  Een opvallend element wordt de 360° promenade met glazen balustrades langs het hele schip waar gasten kunnen wandelen, eten en drinken in de verschillende bars en restaurants of winkelen in de boetieks in de openlucht met een wijds, spectaculair zee‑uitzicht.

MSC Seaview is één van MSC Cruises’ nieuwe next-generatie “smart” schepen en uitgerust met de laatste technologieën beschikbaar op zee. In samenwerking met Samsung zullen de nieuwste schermen en mobiele oplossingen beschikbaar zijn zoals Near Field Communication (NFC): cruisekaart, polsbandje of smartphone voor verschillende doeleinden zoals geolocalisatie van kinderen, toegang tot de hut of betalingen aan boord; interactieve schermen om eenvoudig excursies, shows en restaurants te reserveren;  iBeacon technologie: de voorkeur van elke gast wordt opgeslagen zodat gasten nooit iets hoeven te missen van hun favoriete belevingen. Via deze technologie zullen gasten notificaties ontvangen met relevante informatie en aanbiedingen.

Meer informatie over de kenmerken van de MSC Seaview zal komende maanden worden onthuld. MSC Seaview zal haar eerste reis beginnen vanuit Genua op 10 juli 2018.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!