Fincantieri en CSSC sluiten deal voor joint venture voor bouw cruiseschepen

Fincantieri-16x9Fincantieri en de China State Shipbuilding Corporation (CSSC), China’s grootste scheepsbouw conglomeraat, hebben maandag een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van een joint venture gericht op de ontwikkeling en ondersteuning van de groei van de Chinese cruiseindustrie. De ondertekening vond plaats in Shanghai tussen de CEO van Fincantieri, de heer Bono, de president van CSSC, de heer Wu Qiang en de voorzitter van de CSSC Technology Development en de Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding facility (SWS), Mr Wang Qi. De huidige overeenkomst, die volgt na de deal tussen CSSC en Carnival Corporation in november 2014, bepaalt dat de joint venture cruiseschepen zal ontwerpen en verkopen aan Carnival Corporation, uitsluitend bestemd en specifiek op maat gemaakt voor de Chinese en Aziatische markt. De schepen zullen worden gebouwd op een van de scheepswerven van CSSC.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!