Cruisereiziger
Veiligheid

Carnival Corporation opent Arison Maritime Center in Almere

Openingshandeling Arison Maritiem CenterCarnival Corporation heeft donderdag in Almere het nieuwe trainingscentrum Arison Maritiem Center officieel geopend. Dit complex bestaande uit een hotel en een trainingsgebouw, richt zich op trainingen voor scheepsofficieren en technische officieren van alle rederijen die onder Carnival Corporation vallen zoals bijvoorbeeld AIDA Cruises, Costa Cruises, Holland America Line en Princess Cruises.

Het 75 miljoen euro kostende centrum in Almere werd geopend door een welkom van Arnold. W. Donald, de CEO van Carnival Corporation. Hij nodigde Maarten Camps (secretaris-generaal van Ministerie van Economische Zaken) en burgemeester van Almere, Franc Weerwind, uit om te spreken. De burgemeester roemde de keuze voor deze regio: “Graag feliciteer ik Carnival Corporation met hun spectaculaire nieuwe trainingscentrum en eigen hotelaccommodatie. Almere bewijst met de komst van dit internationale bedrijf dat het een fantastische vestigingslocatie is voor bedrijven die niet alleen belang hechten aan een uitstekende bereikbaarheid maar ook aan een inspirerende omgeving.”

C-Smart startte in Almere in 2009 met de eerste trainingen, voor rederijen P&O Cruises en Princess Cruises. Eind 2013 werd besloten om de capaciteit te verdubbelen door een nieuw centrum te bouwen. De vraag naar trainingen werd vervolgens alleen maar groter toen Carnival Corp. voor al haar rederijen de trainingen in Almere ging faciliteren. In totaal zullen 6500 officieren elk jaar op training komen voor bijvoorbeeld een training Leadership, Diesel Electric Propulsion of Energy Efficiency.

C-Smart : Center for Simulator Maritime Training Academy

Arison Maritime Center
Engine Room Simulator

Het 110.000 m2 Arison Maritiem Centrum bestaat uit het trainingscentrum C-Smart (inclusief een geavanceerd medisch centrum) en een 11 verdiepingen tellend hotel met 176 kamers voor de cursisten. De energievriendelijke gebouwen zijn zo ontworpen door Paul de Ruiter Architects dat bijvoorbeeld de gevels intelligent reageren op zonlicht waardoor energie maximaal gewonnen en bewaard wordt. Het C-Smart trainingscentrum beschikt over de meest geavanceerde real-size brug- en machinekamer simulatoren die noodsituaties nabootsen. Daarnaast biedt het gebouw diverse leer- en trainingsruimtes voor maritieme training.

De vier Engine (Machinekamer) Simulators zijn ingericht naar de laatste nieuwe klasse schepen van Princess, de Regal en Royal. De officieren, die volledig getraind zijn en hun diploma’s hebben gehaald, ontvangen jaarlijks een training voorafgaand aan hun nieuwe contract. In enkele dagen leren zij om de juiste technische vaardigheden toe te passen, volgens gestandaardiseerde procedures te werken en om communicatieve vaardigheden te trainen. De rollenspelen haken in op machinekamers die daadwerkelijk bestaan. Aan de hand van touchscreens kunnen de machines bediend worden zoals in echte situaties. De simulatoren zijn geschaald naar de grootte van een dieselelektrische machinekamer bestaande uit zes dieselgeneratoren en twee voortstuwingsmotoren samen met ondersteunende en hulpapparatuur. Met levensechte geluiden en zelfs temperaturen die men voelt in een machinekamer van een cruiseschip.

Bridge Simulator
Bridge Simulator

De vier brugsimulatoren bieden een levensechte brug aan met rondom schermen naar ‘buiten’ kijkend. De Koningsdam heeft model gestaan voor de brugsimulatoren in Almere. Voor het waarheidsgehalte zijn 60 havens voorhanden waaronder Los Angeles, New York, Miami, Kopenhagen, Stockholm, Singapore en Glacier Bay, Alaska en bovendien iedere denkbare situatie op zee is na te bootsen: extreme weersituaties, een SOS van een ander vaartuig, walvissen of sterke stromingen. Op de brug staat net als in de machinekamer het rolgebaseerd werken centraal. Dit betekent dat voor een bepaalde situatie een minimaal aantal personen aanwezig is die elk een rol uitvoeren, zoals Navigator, Co-Navigator en Operations Director. Hoe meer risico een situatie bevat, hoe meer mensen aanwezig zijn op de brug. Ook bij de brugsimulator geldt dat licht, geluid en bewegingen van het schip levensecht zijn tijdens de simulatie.

Hotel

Het elf verdiepingen tellende hotel kijkt prachtig uit over het Almeerderstrand en IJmeer. Het hotel met ondergrondse parking is met de het trainingscentrum verbonden via zowel een ondergrondse corridor als een bovengronds duinpad. De begane grond huisvest de receptie, een groot restaurant en een fitnessruimte, de elf transparante hotellagen hierboven beschikken over 176 ruime hotelkamers met fantastisch uitzicht. Het hotel wordt alleen door de cursisten gebruikt en voor evenementen van Carnival Corporation.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger