MS Koningsdam overnacht in Amsterdam vanwege harde wind

Het MS Koningsdam, zal de komende nacht blijven liggen aan de Passenger Terminal Amsterdam in Amsterdam. De kapitein van het nieuwste cruiseschip van Holland America Line, de Canadees Darrin Bowland, heeft hiertoe besloten omdat het vanwege de harde wind die momenteel over Nederland trekt momenteel niet veilig is om het Noordzeekanaal en de sluis bij IJmuiden te passeren. Het eerste schip uit de Pinnacle klasse zou zondag oorspronkelijk om 16:00 uur vertrekken. Het vertrek is nu verplaatst naar maandagmiddag om 14:00 uur. Door de wijziging is de route van de 8-daagse cruise naar Noorwegen enigszins aangepast. De stop aan Alesund is geannuleerd. Tijdens de cruise zal wel Bergen, Hellesylt, Geiranger en Eidfjord worden aangedaan.

Update 8/8: Ook de Costa neoRomantica heeft de nacht doorgebracht aan de cruiseterminal in Amsterdam. Zowel de Koningsdam als de Costa neoRomantica zijn maandagmiddag vertrokken voor hun volgende cruise. De Costa neoRomantica maakt een 10-daagse cruise naar Noorwegen.

Nieuwsgierig naar een cruise met de Koningsdam? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “MS Koningsdam overnacht in Amsterdam vanwege harde wind

 • 7 augustus 2016 om 20:52
  Permalink

  Hoi, je bedoelde zeker zondag ipv zaterdag?

  Lukt het verder allemaal?

 • 7 augustus 2016 om 21:37
  Permalink

  Moest idd zondag zijn, bericht zojuist aangepast. Dank Gert!

  Gr, Marco

Reacties zijn gesloten.