Renovatie SS United States niet haalbaar voor Crystal Cruises

ss-united-states-by-crystal-cruises-3-HRCrystal Cruises heeft haar plannen moeten laten varen om de 65-jaar oude ‘ocean liner’ SS United States te transformeren tot een moderne, luxe cruiseschip. Een technische haalbaarheidsstudie, die 6 maanden duurde en meer dan 1 miljoen dollar kostte, heeft uitgewezen dat het Amerikaanse vlaggenschip dat al sinds 1996 in de haven van Philadelphia ligt zonder enige bestemming structureel gezond is, maar er onoverkomelijke belemmeringen zijn om het weer terug in de vaart te brengen met name op technisch- en commercieel vlak.

Om het schip te laten voldoen aan de moderne veiligheidsnormen en het installeren van een diesel-elektrische propulsiemotor zou meer dan 25% van de romp moeten worden hergebouwd en de bestaande aandrijvingsas aangepast moeten worden. Dit bleken te grote hobbels. Crystal Cruises heeft wel besloten om 350.000 dollar te doneren aan de huidige eigenaar, de SS United States Conservancy, om het te helpen het schip om te bouwen tot een drijvend museum.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!