Kiel viert feest met aankomst 2500e cruiseschip

Cunard in Kiel - foto Finn KarstensDe Duitse stad Kiel vierde zaterdag een feestje met de 2500e aankomst van een cruiseschip. Zaterdagmorgen arriveerde de Queen Elizabeth (Cunard) als jubileumschip. Daarvoor waren al de MSC Musica, AIDAluna en AIDAvita aangemeerd. Ter gelegenheid van de 2500e aankomst werd op een meerpaal een plaquette onthuld die een plekje krijgt in de terminal.

Anja Tabarelli, directeur van de Sales en Marketing van Cunard in Duitsland: “Vanaf het eerste bezoek in juli 2012 van onze jongste Cunard Queen werd het schip door de Kielse bevolking in de vroege ochtenduren hartelijk begroet. Je kunt wel zeggen, dat er een bijzondere band bestaat tussen de Kielers en dit schip en daarom komen we erg graag iedere keer terug. Ook volgend jaar wanneer we om 21 juni 2017 Kiel zullen bezoeken en dit wederom zullen vieren.”

Het allereerste cruiseschip in Kiel was de Europa (de oude, IV) van rederij Hapag Lloyd op 23 juni 1974. In dit eerste seizoen kwamen ook de Sagafjord tweemaal net als de eerder genoemde Europa. In de jaren ’80 en ’90 werd Kiel steeds vaker bezocht door talloze cruiseschepen zoals de Berlin, de Europa (V), Astor en de Arkona. Van 10 schepen in 1984 groeide het naar 66 schepen in 1994. Hoogtepunt voor Kiel was toen rederij Festival Cruises in het zomerseizoen de haven ging gebruiken als inschepingshaven voor cruises van de Flamenco en later de Mistral. Daarna gingen de ontwikkelingen snel en werden in 2007 voor het eerst meer dan 100 cruiseschepen verwacht.

Tegenwoordig wordt Kiel regelmatig bezocht door Holland America Line, P&O Cruises, Cunard, AIDA Cruises, Hapag Lloyd, Costa Cruises en MSC Cruises, met de meeste bezoeken ooit, 327 maal. Kiel kan sinds 2014 tegelijkertijd drie grote en meerdere kleine cruiseschepen ontvangen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)