Aziatische cruisemarkt groeit in recordtempo door

azie_indonesie_danser_48543_2429_215_126Uit een nieuw onderzoek van de Cruise Lines International Association (CLIA) naar de Aziatische cruisetrends in 2016 blijkt eens te meer dat de cruiseindustrie in Azië in een recordtempo groeit en nog geen tekenen van vertraging vertoont. Het aantal cruisepassagiers steeg van 2014 naar 2015 wederom met maar liefst 24%. In totaal maakten 2,08 miljoen Aziaten vorig jaar een cruise. Bijna de helft (986.000) was afkomstig uit China. Zowel in 2014 (703.000) als in 2015 kende China de snelste groeimarkt ter wereld met tientallen procenten.

Ook het aantal actieve cruiseschepen, capaciteit en aantal bestemmingen in Azië zaten in de lift. Dit jaar staan er 1.560 cruises gepland in Azië, 43% meer dan vorig jaar. Deze vinden plaats met 60 cruiseschepen. Dat waren er in 2015 52. Dat zorgt voor een passagierscapaciteit in 2016 van 3,2 miljoen. De schepen doen in totaal 204 bestemmingen in 17 landen aan. Japan is het meest bezochte land, gevolgd door China en Zuid-Korea. In dat laatste land bevindt zich de meest populaire bestemming het vulkanische Jeju-eiland met zijn lavagrotten met 460 stops.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!