Uitdokken Genting Dream te zien via livestream en webcam

Genting_Dream_MG_6211_small_W716
Genting Dream

Het uitdokken van het cruiseschip Genting Dream (151.300 brutoton) uit het overdekte bouwdok van Meyer Werft in Papenburg zal op zaterdag 20 augustus rechtstreeks te zien op internet. Vanaf 08:00 uur is het te volgen via een livestream van de lokale televisiezender NDR.de en de webcam van de Duitse scheepsbouwer. Na het uitdokken wordt de Genting Dream aan de pier van de werf vastgemaakt waarna de schoorsteen wordt geplaatst. Een dag later vinden de testen plaats van de stuwraketten, stabilisatoren en de reddingsboten. In de navolgende dagen staan aan de bouwkade vervolgens de laatste werkzaamheden en testen op het programma. Daarna schepen de eerste bemanningsleden in om vertrouwd te raken met het schip en de verschillende systemen en apparatuur. Medio september is het tijd voor de Eemstocht en de eerste zeetesten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.