Crystal Serenity gestart met historische reis door Noordelijke IJszee

route crystal serenityDe Crystal Serenity is dinsdag gestart met een historische reis van Alaska naar New York door de moeilijk begaanbare Noordelijke IJszee. De cruise van 32 dagen start vanuit Seward in Alaska. Vervolgens vaart het schip boven het Noord Amerikaanse continent om richting New York. Het cruiseschip wordt daarbij begeleid door een ijsbreker. Bijna 1000 gasten zijn ingescheept voor deze bijzondere expeditiereis. Tijdens de reis, die eindigt op 16 september 2016 in New York, heeft het schip extra personeel aan boord met de benodigde extra materialen. De kapitein wordt bijgestaan daar twee oud-loodsen die gespecialiseerd zijn in de mogelijk zware ijs-omstandigheden.

Het schip is afgelopen mei zelfs voorzien van zoeklichten, extra radar en software om de tocht goed te kunnen voltooien. Gasten kunnen tijdens de reis gebruik maken van speciale verrekijkers in de Palm Court, zijn er grote tv-schermen waar de route gevolgd kan worden en zijn er constant updates van het personeel en de expeditieleiders. Ook in 2017 zal dezelfde reis worden uitgevoerd.

De reis kan gevolgd worden op de blog website van Crystal.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)