Holland America Line annuleert havens in Turkije voor rest van 2016

Cruiseterminal Kusadasi - Oosterdam
Cruiseterminal Kusadasi – Oosterdam

Holland America Line heeft als laatste rederij voor de rest van het jaar de havenbezoeken in Turkije geannuleerd. De komende september en oktober maand zouden de Eurodam, Koningsdam, Prinsendam en Oosterdam onder andere Kusadasi bezoeken. In totaal zijn 6 cruises aangepast. Het gaat ondere andere om de stop aan Kusadasi  op 21 september 2016 (Oosterdam), 4 oktober (Eurodam) en 6 oktober (Oosterdam). Holland America Line vergoedt uiteraard de al geboekte excursies en biedt alternatieven zoals bijvoorbeeld Rhodos of Heraklion (Kreta).

Andere cruisemaatschappijen zoals Crystal Cruises, Disney Cruise Line, Costa Cruises, MSC Cruises, Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises, Regent Seven Seas Cruises en Windstar Cruises.  Drie rederijen hebben zelfs voor 2017 de Turkse havens in de ban gedaan. Dit geldt voor Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises.

Rederijen Royal Caribbean, Celebrity Cruises, Silversea en TUI Cruises varen (inmiddels weer) naar een aantal Turkse havens.

Holland America meldt in een verklaring dat de veiligheid van de gasten en personeelsleden altijd voorop staat en dat zij daarom vanwege de recente gebeurtenissen de routes moeten aanpassen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “Holland America Line annuleert havens in Turkije voor rest van 2016

 • 31 augustus 2016 om 21:00
  Permalink

  Zelf wilde ik mijn reis van 27 september annuleren of mijn aanbetaling tetug ontvangen.
  Aangezien ik de reis speciasl voor Istanbul geboekt had.

  Echter de enige mogelijkheid is om via cruisewinkel het bedrag via credits terug te ontvangen.

  Ik vind dat ze de klant op hun verzoek het totale aanbetalingsbedrag dienen tetug te geven.

 • 31 augustus 2016 om 21:10
  Permalink

  Wij wilden deze reis ook annuleren, hebben rechtstreeks bij de HAL geboekt.
  Dit ging niet omdat in de voorwaarden stond dat veiligheid voor ging en de HAL de route mocht wijzigen. Wij zijn erg teleurgesteld hiericer

Reacties zijn gesloten.