Holland America Line ontvangt KWF Kankerbestrijding ‘Cruise with a cause’ evenement aan boord van Koningsdam

Zondag vond op het ms Koningsdam van Holland America Line het ‘Cruise with a cause’ evenement van KWF Kankerbestrijding plaats. De rederij had het schip aangeboden, gelegen aan de cruiseterminal in Amsterdam, als locatie voor het evenement om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar cognitieve problemen bij kankerpatiënten.

Aan boord van de Koningsdam vond zondagmiddag een uitgebreid programma plaats voor genodigden van KWF en Holland America Line. Gasten werden rondgeleid aan boord van het gloednieuwe schip, kregen een bevlogen lezing van neuropsychologe dr. Sanne Schagen, genoten van een optreden van zangeres en harpiste Iris Kroes en eindigden de dag met een driegangen lunch. Het gehele programma werd gepresenteerd door Gijs Staverman.

Doel van het ‘Cruise with a cause’ evenement was geld in te zamelen voor onderzoek naar cognitieve problemen bij kankerpatiënten. Dit zijn geheugen- en concentratieproblemen die soms tien jaar na een kankerbehandeling nog optreden. Door middel van een veiling, onder leiding van veilingmeester Junior Zegger, kon op bijzondere items worden geboden zoals een replica van de Nachtwacht op een glasplaat, veldplaatsen bij een Ajax wedstrijd en een outdoor mediacampagne. In totaal werd een bedrag van €34.744 ingezameld, dat volledig ten goede komt aan onderzoek naar cognitieve problemen.

On Deck for a Cause
Holland America Line hecht veel belang aan het inzamelen van geld waardoor kanker de wereld uit kan worden geholpen en levens gered kunnen worden. Aan boord van alle 14 schepen wordt tijdens elke cruise een sponsorloop gehouden onder de naam ‘On Deck for a Cause’. Cruisegasten doneren voor deelname hieraan geld en de opbrengst van deze sponsorlopen gaat naar zes wereldwijde kankerfondsen, waaronder KWF in Nederland.

Tijdens het ‘Cruise with a cause’ evenement werd door Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing – Continental Europe van Holland America Line een cheque van €11.776 overhandigd aan Jan Willem Förch, Hoofd Fondsenwerving van KWF. Het bedrag betrof de opbrengsten van de sponsorlopen van de laatste negen maanden.

“Sinds vier jaar werkt Holland America Line samen met KWF en zetten we ons gezamenlijk in voor de strijd tegen kanker. Ik ben erg trots op het feit dat we opnieuw een prachtig bedrag heb kunnen ophalen. We hechten veel belang aan de steun voor KWF en we zullen ons blijven inzetten door het organiseren van speciale evenementen en de sponsorlopen aan boord van al onze schepen.”, aldus Nico Bleichrodt.

“De droom dat op een dag niemand meer hoeft te sterven aan kanker kunnen we alleen realiseren als we ons met z`n allen daarvoor inzetten. Een mooie samenwerking met Holland America Line onderstreept dat. Wij bedanken Holland America Line voor hun prachtige steun aan KWF en het fantastische bedrag dat ze hebben opgehaald.”, aldus Jan Willem Förch.

Ieder jaar worden wereldwijd meer dan 25 liefdadigheidsevenementen aan boord van schepen van Holland America Line gehouden. Daarnaast steunt de cruiserederij op diverse andere manieren goede doelen. Denk hierbij aan sponsoring in geld, donaties van materialen en het aanbieden van vrijwilligersprogramma’s voor werknemers.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!