Carnival Corporation bestelt twee nieuwe cruiseschepen voor China

Carnival Corporation Joint VentureCarnival Corporation heeft vrijdag bekendgemaakt dat haar joint venture in China een niet-bindende memorandum van overeenstemming heeft getekend voor de bouw van de eerste nieuwe cruiseschepen in China speciaal bestemd voor de Chinese cruisemarkt. Er is overeenstemming over de bestelling van twee schepen die gebouwd zullen gaan worden door een nieuw geformeerde joint venture tussen de grootste scheepsbouwer in China, China State Shipbuilding Corporation (CSSC) en het Italiaanse Fincantieri. Er is tevens een optie genomen op de bouw van nog twee schepen. De nieuwbouwschepen uit de Vista-klasse gaan onderdeel uitmaken van een binnenlands cruisemerk in China. De oplevering van de eerste van de nieuwe schepen staat gepland voor 2022.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!