Venetië weert grote cruiseschepen vanaf november 2017

Vorig weekend hebben de inwoners van Venetië weer geprotesteerd tegen de vele cruiseschepen die de stad bezoeken. Dit vanwege onder andere overlast en vervuiling, maar ook de vele toeristen die deze cruiseschepen meebrengen. Een aantal cruiseschepen kon niet volgens schema vertrekken waaronder een schip van Thomson Cruises.

De protesten lopen al enige jaren en lijken hun vruchten af te werpen. Vanaf november 2014 zijn de mega cruiseschepen geweerd. Ze zouden moeten omvaren om bij de cruiseterminal te komen maar de stad kon geen goed alternatief aanbieden. Zo moest eerst het Contorta-Sant’Angelo kanaal worden uitgebaggerd zodat de cruiseschepen door dit 4 km lange kanaal naar de cruiseterminal kunnen varen.

Vanaf 1 januari 2017 wordt het aantal cruiseschepen nog meer ingeperkt. Vanaf 1 november 2017 zijn cruiseschepen zwaarder dan 96.000 ton niet meer welkom.

Bron: o.a. Maritiem Nieuws

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.