Kleine brand in Meyer Werft op nieuwbouwschip Norwegian Joy

Norwegian Joy in aanbouwOp het in aanbouw zijnde cruiseschip Norwegian Joy dat wordt gebouwd door de Meyer Werft in Papenburg, is vandaag een brand ontstaan.  Direct na de brandmelding kwam de bedrijfsbrandweer in actie. Zij konden het vuur doven. Momenteel is niet duidelijk hoeveel schade er is ontstaan in bouwhal II.

De medewerkers van de Meyer Werft werden geëvacueerd. Ze mogen inmiddels mondjesmaat weer terug naar hun werk.

Een woordvoerder van de Meyer Werft is “opgelucht dat er geen medewerkers gewond zijn”. Meyer heeft uiteraard grondige voorzorgsmaatregelen bij de bouw van elk schip zodat er snel gereageerd kan worden bij ongevallen of brand.

Norwegian JoyDe Norwegian Joy wordt volgens planning in de lente van 2017 verwacht en krijgt als thuisbasis China. Zusterschip is de Norwegian Escape. Het is het eerste cruiseschip van de rederij dat speciaal voor de Chinese cruisemarkt wordt gebouwd door de Meyer Werft in Duitsland. Het schip (3.900 passagiers) moet een ‘First Class at Sea’ ervaring gaan bieden die is afgestemd op de Chinese cruisereiziger. Dat gebeurt door middel van diverse nieuwigheden en populaire kenmerken van de huidige cruiseschepen in de vloot.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.