Carnival Corporation sluit overeenkomst met Shell voor brandstoflevering ‘s werelds eerste LNG-aangedreven cruiseschepen

Carnival Corporation heeft maandag een overeenkomst afgesloten met Shell voor het leveren van liquefied natural gas (LNG) om ‘s werelds eerste volledig LNG-aangedreven cruiseschepen, zowel in de haven als op zee, van stroom te voorzien. Op grond van deze overeenkomst zal Shell in eerste instantie brandstof leveren aan Carnival’s merken AIDA Cruises en Costa Cruises voor twee nieuwe cruiseschepen. Deze zullen naar verwachting in 2019 in de vaart komen en routes varen in Noord-West Europa en de Middellandse Zee. Op de bestemmingen zullen deze ‘groene’ schepen de infrastructuur van Shell gebruiken om bij te tanken met LNG. De schonere uitstoot zorgt voor een verbeterde luchtkwaliteit en tot de meest efficiënte schepen in de geschiedenis van het bedrijf.

De overeenkomst bouwt voort op de samenwerking die beide partijen in april al zijn aangegaan voor het voorzien van LNG voor het cruiseschip AIDAprima tijdens haar stops. De AIDAprima is het eerste cruiseschip ter wereld die LNG gebruikt in de havens o.a. sinds kort in Rotterdam. Carnival Corporation heeft momenteel 7 volledig LNG-aangedreven cruiseschepen voor 4 van haar cruisemerken in bestelling. Daarvan zijn nog eens 2 bestemd voor Costa Cruises en AIDA Cruises met oplevering in 2021. De andere 3 schepen worden gebouwd voor Carnival Cruise Line (2) voor 2020 en 2022 en P&O Cruises (1) voor 2020.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!