Oceanwide Expeditions kondigt nieuw expeditieschip Hondius aan

hondiusAls gevolg van een toegenomen vraag naar polaire cruises kondigt de Nederlandse rederij Oceanwide Expeditions een nieuw expeditieschip aan. Het schip voor 174 passagiers dat de naam MV Hondius krijgt, wordt in Kroatië gebouwd door scheepsbouwer Brodosplit. In 2019 komt het schip beschikbaar.

“Op dit moment varen we met onze 116-passagiersschepen Plancius en Ortelius, en de Hondius geeft ons de mogelijkheid om te groeien als bedrijf en meer passagiers mee te nemen op onze schepen.”, aldus CEO Michiel van Gessel. “De naam Hondius verwijst naar een van de gevierde Nederlands-Vlaamse cartografen, net als de twee andere schepen, die ons blijven inspireren voor meer ontdekkingen.”

Hondius is speciaal ontworpen voor Oceanwide voor reizen in het Noordpool gebied en Antarctica met een ijsklasse Polar klasse 6. Verder zijn er snelle zodiac inschepingen mogelijk door twee inschepingsplekken en een overdekt platform voor outdooractiviteiten zoals kajakken. Aan boord is een dek met een observatie lounge en een separate zaal zodat tegelijkertijd lezingen kunnen worden gehouden, al dan niet meertalig. De 174 passagiers kunnen verschillende categorieën hutten boeken van twee tot en met vierpersoons, variërend van een suite van 33m2, 6 suites/hutten met een balkon, 8 met een Frans balkon, 19 buitenhutten, 14 tweepersoonshutten met een venster, 31 tweepersoonshutten met een patrijspoort, 2 driepersoonshutten met een patrijspoort en 4 hutten voor vier personen (ook met een patrijspoort).

Het schip wordt 107 meter lang, met een breedte van 17,6 meter. Twee motoren bereiken een snelheid van maximaal 15 knopen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)