Kiel gelegd voor Seabourn Ovation

Seabourn Ovation
Seabourn Ovation

Ultra-luxe cruisemaatschappij Seabourn vierde vrijdag op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Sestri de kiellegging van haar toekomstige cruiseschip Seabourn Ovation. Door middel van een druk op de knop door Roberta Pinotti (Italiaanse minister van Defensie), Paolo Capobianco (directeur van scheepswerf Sestri) en Stig Betten (kapitein bij Seabourn) werd het eerste blok van de constructie op zijn plek getakeld. Hiermee begon officieel de bouw van het zusterschip van de Seabourn Encore, dat woensdag werd opgeleverd.

‘Met de kiellegging van de Seabourn Ovation en de oplevering van de Seabourn Encore is het een historische week voor ons bedrijf. Ik ben trots op de ontwikkeling van onze vloot met nog meer belangrijke mijlpalen tijdens de bouw van de Seabourn Ovation in de komende 1,5 jaar’, aldus Richard Meadows, president van Seabourn.

Ontworpen door ontwerper Adam D. Tihany zal het nieuwe schip (40.350 brutoton) moderne design elementen en innovaties bevatten in de stijl van Seabourn. Seabourn Ovation wordt uitgerust met een extra dek en nieuwe uitgebreide publieke ruimtes. Het biedt plek aan 600 gasten, gebaseerd op een dubbele bezetting, Aanvullend beschikt elke suite over een privé veranda. Het schip, dat in de lente van 2018 wordt geïntroduceerd, is een doorontwikkeling van de Odyssey-klasse schepen die tussen 2009 en 2011 in de vaart kwamen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!