Cunard en P&O Cruises in 2017 niet naar Turkije

Britannia Fotocredit: James D Morgan/P&O Cruises
Britannia Fotocredit: James D Morgan/P&O Cruises

De twee Britse cruiserederijen Cunard Line en P&O Cruises hebben laten weten dat ze in 2017 geen havens in Turkije zullen aandoen. Alle geplande stops van hun cruiseschepen in Turkije zijn geannuleerd. ‘Na zorgvuldige afweging hebben we het besluit genomen om Turkije uit alle routes te verwijderen in 2017 voor zowel Cunard als P&O Cruises. Hiertoe is besloten op basis van verschillende bronnen waaronder advies van de Britse ministerie van Buitenlandse Zaken. De Turkse havens zijn vervangen door Griekse havens of Sarande in Albanië’, aldus een gezamenlijk statement van de twee cruisemerken van Carnival Corporation. Na diverse terroristische aanslagen afgelopen zomer en instabiele politieke situatie besloten veel rederijen om in de tweede helft van 2016 Turkije te mijden.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!