7 redenen om 70 jaar Holland America Line in Alaska te vieren

mv13_wedm_alaska2013_043Alaska, een bijzondere plek vol met natuurwonderen, wilde dieren en prachtige flora. Op een kleine 10 uur vliegen bevind je je in een totaal andere wereld, een echte ‘once in a lifetime’ ervaring. Veel cruiserederijen varen in Alaska, maar wat maakt je Alaska-cruise tot een groot succes? Holland America Line weet hoe zij je een ultieme Alaska-beleving kunnen geven. We geven je 7 redenen!

1. Meeste keuze in schepen in 2017

Holland America Line biedt in de zomer van 2017 het meest aantal cruiseschepen en dus het grootst aantal cruises in Alaska. Vanwege de stijgende vraag naar cruises in Alaska is besloten om als extra schip het MS Oosterdam te repositioneren van Europa naar Alaska. Zeven cruiseschepen zijn samen goed voor 135 vertrekken. Van de middelgrote schepen (tot 2100 passagiers) zoals het MS Nieuw Amsterdam, MS Eurodam, MS Noordam en MS Oosterdam. Tot de wat kleinere schepen voor ongeveer 1400 passagiers zoals MS Volendam, MS Zaandam en MS Amsterdam. Holland America Line is daarmee koploper van alle rederijen.

2. Diverse routes vanuit Seattle, Vancouver of Seward

Holland America Line biedt in 2017 maar liefst 126 (!) 7-daagse cruises en 9 14-daagse ‘Great Alaskan Explorer’ cruises aan van eind april tot en met eind september. De inschepingshavens zijn Seattle (VS), Vancouver (Canada) of in Alaska, Seward. Maak allereerst een keuze in de natuur die je wilt zien. Holland America Line biedt bij elke cruise één of meerdere fantastische gletsjers of natuurgebieden zoals de Inside Passage, Hubbard-gletsjer, Stephens Passage en Puget Sound. De Inside Passage is een schilderachtige toegangswaterweg waar cruiseschepen tot vlakbij turquoise gletsjers mogen komen. De natuur komt nergens zo dichtbij als in dit gebied. Wil je vervolgens genieten van de typische Alaskaanse dorpjes? De dorpjes en plaatsen van Alaska kenmerken zich door pittoreske hoofdstraten, maar vooral ook de (minder commerciële) straatjes daarachter. Vanuit deze dorpen worden excursies op land, water en in de lucht aangeboden.

In de één-weekse cruises vanuit Seattle (Eurodam, Oosterdam en Amsterdam) en Vancouver (Nieuw Amsterdam, Noordam, Volendam en Zaandam) pak je het mooiste mee als je de dorpen Ketchikan, Juneau, Skagway en/of Sitka bezoekt. Ga voor tips over elk dorp naar hier. Wil je alleen Noordwaarts of Zuidwaarts van en naar Seward of Vancouver? Dat kan met de Noordam of Zaandam.

3. Echte deskundigen aan boord

Alaska overweldigt je. Daarom is het handig dat de deskundige locatie gids aan boord je echt verder kan helpen. Ze zijn er op uit om jou die excursie te laten kiezen die bij je past. Ook ontvang je naast het dagelijkse programma Today On Location, een extra Alaska bijlage ‘Alaska Explorer’. Dit bevat een dagelijks overzicht van wat je gaat zien op een zeedag en wat je kunt zien op de plek van bestemming op een landdag. Er staan goede tips in wat je kunt zien, maar ook hoe je zelf kunt verplaatsen op de bestemming of wat je maar nodig hebt. Verder reist er op elk schip voor de tocht door Glacier Bay een ranger-naturalist mee die ‘s ochtends vroeg aan boord komt en gasten een uniek kijkje biedt in één van de grootste beschermde wilde natuurgebieden van Noord-Amerika. Hun kennis en ervaring is tevens te beluisteren via unieke podcasts, die tevens aan boord beschikbaar zijn.
Tip: bespaar niet op de excursies. Ja, de excursies zijn prijzig. Maar realiseer je dat je waarschijnlijk maar één keer in je leven Alaska bezoekt.

4. 70 jarig verjaardagsfeest

Holland America Line viert volgend jaar dat het al 70 jaar Alaska verkent, zelfs langer dan Alaska een staat is! Er zijn veel extra activiteiten waarbij Alaska ook echt áán boord wordt gebracht waaronder een ’70th Anniversary Party’, een diner in themadecor met speciale Alaska gerechten waaronder een zeer bijzondere Baked Alaska. Daarnaast is een uitgebreide selectie bier van de Alaskan Brewing Co aan boord en de America’s Test Kitchen-kookshows hebben een speciaal Alaska-themarecept. Daarnaast is er veel live entertainment van lokale inwoners, ‘een Native Voices-show’,  die de tradities van Alaska en Yukon laten zien en wordt er een nieuwe BBC Earth Alaska show opgevoerd. Deze laatste wordt momenteel ontwikkeld. Begin 2017 worden meer details hierover bekendgemaakt.

5. Uniek landprogramma

Vanwege de tientallen jaren ervaring weet Holland America Line precies wat de mooiste landarrangementen zijn. Bezoek in ieder geval het Denali National Park en overnacht in het eigen hotel van Holland America Line, het Mc Kinley Chalet Resort. Tip: Boek zoveel mogelijk landdagen en reis door naar (of begin in) Fairbanks. Dit is het laatste stuk bewoonde wereld van Alaska.

Bezoek ook exclusief het gebied ‘Yukon’ dat op een uur vliegen ligt ten oosten van Fairbanks. Je reist als het ware terug naar de goudkoorts-tijdperk toen velen daar hun geluk probeerden te vinden. In de zomer van 1896 ontdekte een klein groepje goudzoekers langs de Bonanza Creek onverwacht een enorme hoeveelheid goud. Dat was de start van de Klondike-goudkoorts en al snel werd de stad Dawson uit de grond gestampt om de toevloed van goudzoekers van het nodige te voorzien.

6. Het vernieuwde Mc Kinley Chalet Resort

In de afgelopen drie jaar heeft Holland America Line verbeteringen doorgevoerd in het 60 hectare grote McKinley Chalet Resort. In het laatste jaar is de inrichting van het terrein verbeterd en zijn de gastenkamers opnieuw ingericht. Het hotel laat gasten die meegaan met een landarrangement op een zeer bijzondere manier Denali en Alaska ervaren.

Zo zijn er lokale gerechten, kunst, entertainment en een bijzonder plein dat onlangs geopend is, het Denali Square. Na een dagje wandelen of raften in het Denali National Park, kan je daar rondkijken, ontspannen, genieten van een live band, dineren en een Denali Brewing Company Anniversary-biertje pakken. Gasten op land- en zeereizen ontvangen een jubileumgeschenk! Tip: Blijf drie nachten in het McKinley Chalet Resort zodat je echt de natuur kunt beleven. Maak bijvoorbeeld een bijzondere Tundra Wilderness Tour en ontmoet beren en elanden en kajak over de rivier.

7. Hollandse roots op schepen

Met stip! Op elk Holland America Line schip is altijd een groot aantal Nederlandstalige bemanning aanwezig. Op de brug zijn het vaak de kapitein of de officieren.  Het Nederlandstalige dagprogramma elke avond op je bed, de Nederlandstalige menukaart of de vriendelijke glimlach van de Nederlandse receptiedames geven je een toch-thuis-gevoel-op-vakantie in Alaska. De taal is zeer zeker geen barrière meer om niet naar Alaska te gaan.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)