Norwegian Cruise Line in 2018 met 5 cruiseschepen in Europa

Norwegian Breakaway
Norwegian Breakaway in Rotterdam

Norwegian Cruise Line (NCL) heeft recent haar cruiseprogramma bekendgemaakt voor de zomer van 2018 en de herfst en winter 2018/2019. De routes strekken zich over de gehele wereld uit, van cruises in Europa vanuit 7 verschillende inschepingshavens inclusief round-trips van Southampton naar de warmere oorden van het Caribisch gebied, de avontuurlijke kusten van Zuid-Amerika, de ontzagwekkende gletsjers van Alaska en ver daarbuiten. De nieuwe routes zijn inmiddels voor iedereen boekbaar.

NCL zal in de zomer van 2018 vijf schepen positioneren in Europa. De Norwegian Breakaway keert voor de eerste keer sinds haar inaugurele seizoen in 2013 terug. Na haar droogdok zal ze vanuit Kopenhagen en Warnemunde cruises gaan maken naar Scandinavië en Rusland. De Norwegian Jade gaat vanuit Southampton Noord-Europa en deels de Britse eilanden aandoen. Norwegian Spirit, Norwegian Star en Norwegian Epic zullen op de Middellandse Zee actief zijn vanuit respectievelijk Civitavecchia, Venetie en Barcelona.

Andere hoogtepunten in het programma zijn de trips van de Norwegian Escape naar de Caribbean en Bermuda vanuit New York, het inaugurele seizoen in Alaska van de Norwegian Bliss, die in juni 2018 in de vaart komt, vanuit Seattle en bucketlist-bestemmingen waaronder Kaap Hoorn (met Norwegian Sun) en het Panamakanaal (met Norwegian Jade, Norwegian Pearl en Norwegian Star). NCL zal in genoemde periode 1 keer Nederland aandoen. De Norwegian Breakaway stopt op 4 oktober 2018 in IJmuiden tijdens een transatlantische cruise van Kopenhagen naar New York.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Norwegian Cruise Line in 2018 met 5 cruiseschepen in Europa

  • 25 december 2016 om 19:52
    Permalink

    IJmuiden of Amsterdam is nog niet 100% zeker of de Breakaway daar heen gaat. I.v.m. grote van het schip, dit heb ik uit betrouwbare bron. Rotterdam hebben ze ook nog als optie staan.

Reacties zijn gesloten.