Nieuwe cruisebestemming Sir Bani Yas Eiland officieel geopend

Sir Bani Yas Eiland

Sir Bani Yas Eiland

Afgelopen week is de nieuwe strandbestemming Sir Bani Yas Eiland, een 16,5 kilometer lange eiland gelegen voor de zuidwestkust van Abu Dhabi, officieel geopend. Diverse hoogwaardigheidsbekleders uit Abu Dhabi, internationale media en afgevaardigden uit de cruiseindustrie waren present om een van de mooiste eilanden in de Arabische Golf in te wijden. De feestelijkheden zouden worden opgeluisterd door het cruiseschip MSC Fantasia. Een ongewoon harde wind zorgde er echter voor dat de tenderboten niet te water gelaten konden worden en dat de geplande stop moest worden geannuleerd.

De MSC Fantasia zal in deze winterperiode wekelijks Sir Bani Yas Eiland aandoen. Datzelfde geldt voor de Costa neoRiviera. In het inaugurele seizoen van het eiland staan in totaal 39 aankomsten van cruiseschepen gepland. Gasten kunnen in het tropische paradijs genieten van o.a. het Arabian Wildlife Park, een wildreservaat voor meer dan 13.000 dieren. Er kan worden ontspannen op het witte zandstrand met volledige voorzieningen waaronder bars en buffetten en exclusieve toegang, dankzij speciale VIP-ruimtes uitgerust met strandtentjes. Actievelingen kunnen o.a. kiezen voor een jeepsafari, kajakken of snorkelen.

Facebook reacties