Oplevering Flying Clipper vertraagd naar begin 2018

Royal Clipper
Royal Clipper

De oplevering van het nieuwste zeilschip van Star Clippers, de Flying Clipper, is vertraagd. Dat heeft Brodosplit, de scheepswerf in Kroatië waar momenteel de bouw plaatsvindt, bevestigd aan de website Cruise Industry News. Oorspronkelijk zou het vierde schip in de vloot van de zeilcruiserederij in augustus 2017 in de vaart komen. De scheepsbouwer verwacht nu dat de overdracht zal plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2018. De exacte reden voor de vertraging is niet bekendgemaakt.

De Flying Clipper wordt het grootste schip voor Star Clippers met plek voor 300 passagiers in 150 hutten. Het nieuwe schip krijgt drie zwembaden waarvan er eentje een doorkijkje in de bodem gaat krijgen die in het restaurant te zien zal zijn. Er komt een waterplatform, een bibliotheek, het populaire boegspriet-net en de Tropical Bar waar het avondentertainment plaatsvindt. Net als de andere schepen zijn er wel motoren aanwezig, maar wordt er zoveel mogelijk gezeild.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!