Carnival Horizon vaart in inaugureel seizoen vanuit Barcelona, New York en Miami

Carnival Horizon
Carnival Horizon

Carnival Cruise Line heeft de routes bekendgemaakt die haar nieuwste cruiseschip, Carnival Horizon, zal gaan varen in haar inaugurele seizoen vanaf haar lancering in april 2018. Het tweede schip in de Vista-klasse (133.500 brutoton, 3.934 passagiers), dat momenteel wordt gebouwd op de scheepswerf van Fincantieri in Marghera, begint na de oplevering met cruises in de Middellandse Zee om vervolgens na een transatlantische oversteek vanuit New York en Miami de Caribbean aan te doen.

De Carnival Horizon start haar maiden voyage op 2 april 2018 met een 13-daagse Middellandse Zee cruise van en naar Barcelona met stops in Livorno, Civitavecchia, Napels, Dubrovnik, Corfu, Messina, Valletta, en Cagliari. Deze route wordt vier keer gevaren. Daarnaast worden ook twee 7-daagse cruises aangeboden met vertrek op 15 april en 22 april 2018 met stops in Cagliari, Napels, Civitavecchia, Livorno en Marseille en een 10-daagse cruise met vertrek op 29 april 2018 met stops in Livorno, Civitavecchia, Napels, Dubrovnik, Corfu en Messina.

Het zusterschip van de Carnival Vista maakt op 9 mei 2018 vanuit Barcelona een 14-daagse Transatlantische oversteek naar New York (23 mei 2018). Tijdens deze reis worden er 5 havens aangedaan: Malaga, Gibraltar, Lissabon, Vigo en Halifax. Na aankomst in The Big Apple staan er in de zomer 8-daagse cruises naar de Caribbean gepland met bezoek aan Grand Turk, San Juan en Amber Cove. Aansluitend (vanaf eind september 2018) wordt Miami een geheel seizoen de nieuwe thuishaven met 6- en 8-daagse Caribbean cruises met o.a. stops op Curacao, Aruba en St. Maarten.

De Carnival Horizon zal veel faciliteiten aanbieden die eerder debuteerden op de Carnival Vista, waaronder de SkyRide, een IMAX-theater en een groot WaterWorks aquapark. Daarnaast is een breed scala aan accommodaties beschikbaar waaronder spa hutten met privileges voor de Cloud 9 Spa, extra ruime hutten in Family Harbor en tropisch geinspireerde Havana hutten en suites met exclusieve toegang overdag tot een Cubaans thema bar en zwembad. Diverse nieuwe restaurants, bars en buitenruimtes exclusief voor Carnival Horizon worden in de nabije toekomst onthuld.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!