Queen Victoria grootste passagiersschip op de Amazone

ISON_170125_CUNARD_Amazon
Queen Victoria

Woensdagochtend heeft het cruiseschip Queen Victoria voor de eerste keer de Encontro das Águas (Portugees voor: ontmoeting van wateren) bevaren. Het werd daarmee het grootste passagiersschip dat ooit op de Amazone heeft gecruist, tussen het donkere water van de zijrivier Rio Negro en het lichte water van de Amazonerivier nabij het Braziliaanse Manaus. Manaus is de 6de van in totaal 32 havens die de Queen Victoria aandoet tijdens haar 120-daagse wereldreis.

‘Queen Victoria’s maiden call in Manaus staat voor de innovatie en uniciteit die gasten zijn gaan verwachten van Cunard. Sinds haar eerste unieke wereldcruise in 1922 is Cunard doorgegaan met het aanbieden van routes met bijzondere bestemmingen en primeurs die alleen kunnen worden ervaren bij Cunard’, aldus Josh Leibowitz, senior vice president van Cunard Noord Amerika.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!