Mein Schiff 6 tewatergelaten op scheepswerf Meyer Turku

Mein Schiff 6
Mein Schiff 6

Het zesde zogenaamde ‘Wohlfuhlschiff’ van TUI Cruises heeft sinds dit weekend water onder haar kiel. Afgelopen vrijdag werden de schotten geopend van het droogdok van Meyer Werft Turku in het Finse Turku zodat het vol kon lopen met water. Over 125 dagen, iets meer dan 4 maanden, zal Mein Schiff 6 gereed zijn voor haar maiden voyage.

Op dit moment zijn nog 1.500 werknemers bezig aan de bouw van het schip, waarvan reeds 80% is voltooid. Binnenkort start aan de afbouwpier de werkzaamheden aan de binnen- en buitenruimtes en daarmee de eindsprint naar de lancering in juni 2017. Met de introductie van de Mein Schiff 6 groeit de totale capaciteit van de vloot van TUI Cruises naar ongeveer 14.00 bedden.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!