Cruisereiziger
Reparaties & Werfbezoek

National Geographic Orion terug getransporteerd naar Europa met Nederlands schip

Expeditieschip National Geographic Orion (100 passagiers) wordt terug getransporteerd op een heel bijzondere manier, namelijk met een Nederlands ‘heavy lift’ schip. Dit is een schip waar een enorm droogdok op aanwezig is. De Orion liep schade op in Antarctica op 26 december 2016. Bij nadere inspectie bleek de schade groot te zijn en moet het schip op een Europese werf gerepareerd worden.

Het schip dat de Orion meeneemt, is de Rolldock Star van het Rotterdamse bedrijf Roll Group. Dit heavy lift schip arriveerde vorige week donderdag in Ushuaia waar ze zondag de Orion meenam. Het duurde zeven uur om de Orion veilig op de Rolldock Star te krijgen.  De Orion werd de Rolldock Star opgesleept. Daarna verliet het water het ‘droogdok’ op de Rolldock Star. De Rolldock Star moet rond 23 februari aankomen in het Deense Frederikshavn, in het noorden van Denemarken.

De Orion werd in 2003 gebouwd in Duitsland op de Cassen Werft in Emden.

Hieronder een video van de Rolldock Star betrokken bij een ander transport:


MV ROLLDOCK STAR from Roll Group on Vimeo.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)