Vuurwerk en parade AIDAcara en AIDAprima bij start eerste AIDA Selection cruise

AIDAcara en AIDAprima

Vrijdagmiddag rond 17:45 uur ontmoetten het oudste en het nieuwste cruiseschip in de vloot van de Duitse cruisemaatschappij AIDA Cruises, respectievelijk de AIDAcara en AIDAprima, elkaar ter hoogte van Texel. Zij aan zij zetten ze koers naar Hamburg waar ze zaterdagmorgen rond 08:00 uur zullen arriveren in de haven. De AIDAcara zal aanmeren bij de Altona cruiseterminal en de AIDAprima neemt haar gebruikelijke ligplaats in bij Cruise Center Steinwerder.

Twaalf uur later, om 20:00 uur zullen de trossen van de AIDAcara weer worden losgegooid als ze vertrekt voor haar eerste AIDA Selection cruise. De AIDA Selection reizen onderscheiden zich door uitzonderlijke routes naar nieuwe regio’s of exclusieve havens. De schepen blijven langer in de havens liggen waardoor de gasten in alle rust de regio kunnen ontdekken. Voordat de AIDAcara Hamburg vaarwel zegt maakt ze eerst een korte trip door de haven.

De AIDAprima zal om 21:00 uur vertrekken om vervolgens in het kielzog van de AIDAcara te paraderen richting de Noordzee. Het hoogtepunt van de avond zal plaatsvinden rond 21:50 uur als de schepen ter hoogte komen van de Blankenese wijk. Daar zal een vuurwerkshow plaatsvinden ter ere van de start van de eerste AIDA Selection cruise.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.