Norwegian Star teruggesleept naar Melbourne door technische problemen

Norwegian Star

Vanwege technische problemen aan het aandrijfsysteem van de azipods propellers wordt het cruiseschip Norwegian Star momenteel door twee sleepboten terug gesleept naar Melbourne waar het woensdag haar eerste stop maakte tijdens een 13-daagse cruise van Sydney naar Auckland. De storing trad vrijdagochtend vroeg op. Dit had geen effect op de elektriciteit aan boord en alle diensten zijn nog gewoon operationeel. Naar verwachting zal het schip van Norwegian Cruise Line, dat plaats biedt aan 2.300 passagiers, zaterdagmiddag arriveren in Melbourne alwaar nader onderzoek zal plaatsvinden.

De rederij heeft de gasten aan boord laten weten dat het met aanvullende informatie over een herziene route komt zodra er meer bekend is over de status van de noodzakelijke reparaties. Passagiers worden uitgenodigd om aan boord van de Norwegian Star te blijven en te genieten van een dag extra dag in Melbourne terwijl de reparaties plaatsvinden. Degenen die willen ontschepen ontvangen van de cruisemaatschappij een vergoeding voor de transportkosten. Alle gasten krijgen hun volledige cruisebedrag terug en een tegoedbon van 50% op een toekomstige cruise die 5 jaar geldig is.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!