PortMiami verbreekt eigen wereldrecord cruisepassagiers in 2016

PortMiami

PortMiami mag zich recht de grootste cruisehaven ter wereld noemen. In 2016 verbeterde het haar eigen wereldrecord qua aantal cruisepassagiers dat de haven bezocht. In totaal deden 4,98 miljoen cruisereizigers PortMiami aan, een stijging van 1,5% ten opzichte van een jaar eerder. Het is o.a. een vaste thuisbasis voor de Amerikaanse cruisemaatschappijen Carnival Cruise Line, Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises.

De verwachting is dat de aantallen bezoekers de komende jaren alleen maar zullen toenemen. Royal Caribbean is momenteel bezig met de bouw van een grote cruiseterminal in Miami die geschikt is om haar grootste cruiseschepen uit de Oasis-klasse te ontvangen. Ook MSC Cruises heeft al haar plannen bekendgemaakt om de komende jaren met meerdere schepen (MSC Divina, MSC Seaside en MSC Meraviglia) vanuit Miami te gaan varen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!