Holland America Line vaart in 2017 met drie schepen vanuit twee Nederlandse havens

Ms Koningsdam

Holland America Line biedt in 2017 26 afvaarten vanuit de Nederlandse havens Amsterdam en Rotterdam. De cruises die tijdens het komende cruiseseizoen worden gevaren door de schepen ms Koningsdam, ms Rotterdam en ms Prinsendam gaan onder andere richting de Noorse Fjorden, Scandinavië, Baltische Staten, Groot Brittannië en IJsland. Voor Nederlandse cruisereizigers betekent dit, dat zij gemakkelijk in eigen land aan boord kunnen gaan zonder in te hoeven vliegen naar een ander land.

Ms Koningsdam
Het nieuwe, in april 2016 gelanceerde, Pinnacle-class schip ms Koningsdam is het allernieuwste schip in de Holland America Line vloot en biedt plek aan 2650 gasten. Dit elegante schip biedt innovatieve concepten, openbare ruimtes en diverse eet- en entertainment gelegenheden. De spectaculaire Main Dining Room beschikt over een twee verdiepingen hoge sculptuur en een koperen wijntoren. Daarnaast biedt het schip nog acht andere eetgelegenheden. Met het bruisende Music Walk gebied dat alle muziekgenres live aanbiedt, worden gasten getrakteerd op entertainment van het hoogste niveau. Er zijn diverse type accommodaties met ook staterooms voor alleenreizende gasten en voor families van maximaal vijf personen. De familie stateroom beschikt over twee aparte badkamers. Het ms Koningsdam vaart van mei tot en met september vanuit Amsterdam naar de Noorse Fjorden, de Baltische Staten, IJsland en de Middellandse Zee.

Ms Rotterdam
In de zomerperiode van april tot en met augustus vaart vanuit havenstad Rotterdam traditiegetrouw het vlaggenschip het ms Rotterdam. Met plaats voor 1404 gasten voelt het intiem aan. Het schip beschikt over meerdere categorieën staterooms inclusief Lanai klasse staterooms die uitkomen op het Promenadedek. Hierdoor kunnen gasten heerlijk buiten hun stateroom zitten. Zoals op ieder Holland America Line schip (behalve de Prinsendam) zijn er twee zwembaden. Het zwembad op het middendek heeft een schuifdak. Exclusief op het ms Rotterdam is de “Proef De Librije” avond van Michelin-sterren chef Jonnie Boer, dat eenmaal per cruise plaatsvindt in het specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill. Deze avond is vanaf dit jaar ook beschikbaar op het ms Westerdam die deze zomer in de Middellandse zee vaart. De cruises vanuit Rotterdam variëren van 7 tot 37 nachten. Het schip vaart naar de Noorse Fjorden, Baltische Staten, Britse Eilanden en IJsland. Ook is er een cruise met een oversteek naar de Verenigde Staten.

Ms Prinsendam
Het kleinste schip van Holland America Line is het ms Prinsendam en kent een hoog aantal gasten dat steeds terugkeert. Het staat ook wel bekend onder de naam ‘Elegant Explorer’ en er kunnen slechts 835 passagiers op. Omdat het schip kleiner is, vaart de Prinsendam naar unieke havens die grotere schepen niet aan kunnen doen. Het schip vaart vanuit Amsterdam van mei tot en met september. De cruises op het ms Prinsendam brengen gasten onder andere naar de Noordkaap, Poolcirkel, Baltische Staten, Britse Eilanden, Ierland, IJsland en de Middellandse Zee en variëren van 14 tot 36 nachten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!