Uitdokken Norwegian Joy bij Meyer Werft op 4 maart

Norwegian Joy

De jongste en tot op heden grootste nieuwbouwschip op de Meyer Werft, de Norwegian Joy, zal naar verwachting op zaterdag 4 maart 2017 het overdekte bouwdok II op de werf verlaten. Het begin van het uitdokken staat gepland voor ’s ochtends 08:00 uur. Het tijdstip kan wijzigen afhankelijk van de weersomstandigheden.

Na het uitdokken zal de Norwegian Joy worden vastgelegd aan de afbouwpier van de werf waarna bij goed weer de schoorsteen zal worden geplaatst. Tot de Eemstocht over ongeveer 4 weken zal het schip in de haven verder worden afgebouwd en getest. Gelijktijdig starten 1.600 bemanningsleden met hun opleiding omdat na de oplevering de eerste betalende gasten gelijk aan boord komen.

Om plaats te maken voor de Norwegian Joy zullen de eerste twee drijvende delen van de World Dream van rederij Dream Cruises op de werf worden verplaatst. Na het uitdokken van de Norwegian Joy worden deze delen bouwdok II in getrokken voor het vervolg van de bouw. In 10 weken wordt de World Dream dan samengevoegd. Oplevering staat gepland in de herfst van 2017.

De Norwegian Joy wordt het vierde grootste cruiseschip ter wereld met een brutotonnage van 168.800, een lengte van 324 meter en een breedte van 41,4 meter. Het biedt plaats aan 4.200 passagiers.

Het uitdokken van de Norwegian Joy is live te zien via een webcam op de website van de Meyer Werft en via een videostream van de lokale zender NDR.de.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

3 gedachten over “Uitdokken Norwegian Joy bij Meyer Werft op 4 maart

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.