Royal Rendez-vous Queen Mary 2 en Queen Elizabeth in Sydney

Twee cruiseschepen uit de vloot van de Britse cruisemaatschappij Cunard ontmoetten elkaar zaterdagochtend in de haven van Sydney. De rendez-vous tussen de Queen Mary 2 en Queen Elizabeth was ter gelegenheid van het feit dat eerstgenoemd schip 10 jaar geleden, op 10 februari 2007, voor de eerste keer de Australische stad bezocht. De Queen Elizabeth arriveerde bij zonsopgang in Sydney Harbour, gevolgd door de Queen Mary 2 om 05:30 uur lokale tijd.

De Queen Mary 2 meerde onder regenachtige omstandigheden aan bij Circular Quay terwijl Queen Elizabeth voor anker moest bij Athol Buoy. Als de Queen Mary 2 zaterdagavond haar 118-daagse wereldreis vervolgt naar Tasmanië zal de Queen Elizabeth haar plaats tot zondagavond innemen bij de Overseas Passenger Terminal.

De rendez-vous leverde spectaculaire beelden op o.a. van de kapitein van de Queen Mary 2, Christopher Wells, die vanaf de top van de Sydney Opera House een blik werpt op de haven.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!