Norwegian Cruise Line bestelt twee extra schepen bij Fincantieri

Prototype ontwerp

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. heeft vandaag laten weten dat zij opdracht hebben gegeven aan Fincantieri voor de bouw van nog eens twee nieuwe schepen voor Norwegian Cruise Line. Er was al een opdracht voor vier nieuwe schepen (in 2022, 2023, 2024 en 2025). De opdracht is een optie voor twee extra schepen in 2026 en 2027. 

De vier (+twee) 140.000 brutoton cruiseschepen kunnen elk 3300 gasten meenemen. De nieuwe klasse borduurt verder op de zeer succesvolle Breakaway-Plus generatie schepen (o.a. Norwegian Escape) die vrijheid en flexibiliteit bieden en een innovatief design. De focus ligt bij het prototype vooral op energie efficiency.

De contractprijs voor elk schip is ongeveer €800 miljoen.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)