Video: Eerste stuk staal gesneden van eerste cruiseschip Virgin Voyages

Woensdag is tijdens een feestelijke ceremonie op de scheepswerf van Fincantieri in Genua het eerste stuk staal gesneden van het eerste cruiseschip van de nieuwe cruisemaatschappij Virgin Voyages. CEO Tom McAlphin had in het bijzijn van het management van de scheepsbouwer en de designers de eer om de bouw in gang te zetten van het schip dat in 2020 in de vaart zal komen. Het schip krijgt een brutotonnage van 110.000 en gaat plaats bieden aan 2.700 passagiers. Het gaat vanuit Miami diverse routes naar de Caribbean varen.

‘Vandaag is het moment waarop onze onverschrokken, romantische en onweerstaanbare visie voor Virgin Voyages voor het eerst zichtbaar wordt. Ik ben geïnspireerd door de passie van alle betrokkenen. Het is heel spannend om verder met elkaar samen te werken om echte verandering in de cruise-industrie te brengen’, aldus McAlpin. De topman maakte tijdens het evenement, dat live werd uitgezonden op Facebook, tevens het designteam bekend van de eerste 3 nieuwbouwschepen waaronder een Nederlands bedrijf Concrete Amsterdam.

Zie onderstaande video voor beelden van de ceremonie:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!