Eemstocht Norwegian Joy niet eerder dan zondag

Update 24 maart: De Eemstocht start zondagavond om 20:30 uur. Klik hier voor meer informatie.

Aanstaand weekend zal waarschijnlijk van zondag op maandagnacht de Eemstocht plaatsvinden van het tot nu toe grootste nieuwbouwschip op de Meyer Werft, de Norwegian Joy. Op 4 maart 2017 dokte het schip uit waarna de schoorsteen werd geplaatst. Het tijdstip van de Eemstocht is niet geheel zeker. Alleen als er geen sterke wind staat en het getij staat goed bij het Emssperrwerk, dan gaat de tocht door. Omdat er momenteel een oostenwind waait, is er een kans dat het water in de Eems niet genoeg opgestuwd is. Het is hopen op het ideale tijdstip met niet teveel wind en genoeg water onder de kiel van het cruiseschip van Norwegian Cruise Line. De verwachting is dat de tocht dan om 00:00 zondag op maandagnacht zal beginnen.

De overtocht wordt live uitgezonden op de webcams van de Meyer Werft en op internet bij de Duitse zender NDR.

De Norwegian Joy is het eerste cruiseschip van de rederij dat speciaal voor de Chinese cruisemarkt is gebouwd. Het schip (4.200 passagiers) moet een ‘First Class at Sea’ ervaring gaan bieden die is afgestemd op de Chinese cruisereiziger. Dat gebeurt door middel van diverse nieuwigheden en populaire kenmerken van de huidige cruiseschepen in de vloot. Eind april 2017 wordt het schip overgedragen aan rederij Norwegian Cruise Line waarna de tocht naar China zal aanvangen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.