Eemstocht Norwegian Joy start zondagavond

Meyer Werft heeft een voorlopige tijdsplanning afgegeven van de Eemstocht van de Norwegian Joy. Aanstaand weekend zal op zondagavond om half negen de Eemstocht beginnen. Onderstaand de planning, onder voorbehoud van weers- en getijdeomstandigheden.

Zondag 26 maart 2017
ca. 20:30 uur Schip klaar voor vertrek (Papenburg)
ca. 21:00 uur Passage Dockschleuse (Papenburg)

Maandag 27 maart 2017
ca. 01:45 uur Passeren Weener Brücke (Weener)
ca. 04:00 uur Passeren Jann-Berghaus-Brücke (Leer)
ca. 08.30 uur Aankomst bij Emssperrwerk (Gandersum)
ca. 12:45 uur Passeren Emssperrwerk

De overtocht wordt live uitgezonden op de webcams van de Meyer Werft en op internet bij de Duitse zender NDR.

De Norwegian Joy is het eerste cruiseschip van de rederij dat speciaal voor de Chinese cruisemarkt is gebouwd. Op 4 maart 2017 werd het cruiseschip uitgedokt en ligt het sindsdien buiten aan het dok waar de laatste werkzaamheden werden gedaan. Het grootste cruiseschip ooit gebouwd bij de Meyer Werft in Papenburg (4.200 passagiers) moet een ‘First Class at Sea’ ervaring gaan bieden die is afgestemd op de Chinese cruisereiziger. Dat gebeurt door middel van diverse nieuwigheden en populaire kenmerken van de huidige cruiseschepen in de vloot. Eind april 2017 wordt het schip overgedragen aan rederij Norwegian Cruise Line waarna de tocht naar China zal aanvangen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “Eemstocht Norwegian Joy start zondagavond

 • 26 maart 2017 om 16:41
  Permalink

  Vanaf welke haven vertrekt de Norwegian JOY richting China voor haar eerste cruise?

  • 26 maart 2017 om 19:41
   Permalink

   Hallo Rudie, daar is helaas nog weinig over bekend(gemaakt). Mogelijk vertrekt het vanuit het Duitse Bremerhaven. Of dat met of zonder (Chinese) passagiers is is ons niet duidelijk.

Reacties zijn gesloten.