Eerste schetsen nieuwe cruiseterminal Carnival Corporation in Barcelona

Carnival Corporation, moedermaatschappij van diverse grote cruisemerken, heeft de eerste schetsen vrijgegeven van haar tweede cruiseterminal in de haven van Barcelona. Het wordt bij de opening in 2018 Europa’s nieuwste cruiseterminal. De terminal is ontworpen om de nieuwe klasse van ‘next-generation’ groene cruiseschepen van Carnival Corporation, die volledig varen op LNG, te accommoderen.

Als onderdeel van een contract dat in juli 2015 werd afgesloten laat Carnival Corporation de nieuwe 12.500 vierkante meter terminal bouwen om vervolgens zelf in gebruik te nemen. Het bedrijf investeert daarvoor meer dan 30 miljoen dollar. De lokale Catalaanse architect Battle I Roig heeft een modern design bedacht met rechte lijnen en een minimalistisch concept.

De officiële bouw van de terminal is in juli 2016 van start gegaan. Begin april 2018 zal het gereed zijn om o.a. de nieuwe cruiseschepen Carnival Horizon en AIDAperla te ontvangen. Met de tweede nieuwe terminal, op de Adossat werf van de haven, verwacht Carnival Corporation voor 8 van haar cruisemerken in totaal meer dan een miljoen passagiers in de haven van Barcelona te kunnen ontvangen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!