Australische cruisemarkt verbreekt weer jaarrecord

Balmoral

De Australische cruisemarkt heeft in 2016 weer een record behaald. Met een groei van maar liefst 21% hebben in 2016 ruim 1,2 miljoen Australiërs gecruist. De groei bedroeg exact 222.378 passagiers en dat de grootste groei ooit gerealiseerd. Dat blijkt uit statistieken die de CLIA Australasia deze week bekend maakte.

Eén op de 19 Australiërs maakte in 2016 een cruise. Qua grootte staat de Australische cruisemarkt op de vijfde plaats. Het is goed voor 5,2 % van het totaal aantal cruisereizigers ter wereld. Populaire bestemmingen voor de Australiërs zijn voornamelijk routes in de regio zoals Australië zelf, Nieuw Zeeland en bestemmingen in de Zuid Pacifische Oceaan. CLIA Australasia heeft zich als doel gesteld om in 2020 twee miljoen Australiërs aan het cruisen te krijgen. CLIA Australasia waarschuwt wel dat de groei gehinderd gaat worden doordat er te weinig aanlegplekken zijn in Australische steden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​