Holland America Line begint in december 2017 met cruises naar Cuba vanuit Fort Lauderdale

Holland America Line heeft toestemming gekregen om vanaf december 2017 vanuit Fort Lauderdale in Florida te gaan varen naar Cuba met het MS Veendam. Hiermee wordt het de derde rederij van Carnival Corporation die toestemming heeft naar Cuba te varen.

De toevoeging van cruises met het ms Veendam speelt in op de groeiende vraag naar premium cruise ervaringen naar Cuba. Tijdens negen 8-daagse reizen worden de Cubaanse havens van hoofdstad Havana en Cienfuegos bezocht, dat bekend staat als het model van vroege 19-eeuwse stadsplanning in Cuba. De 13-daagse reis bezoekt ook beide Cubaanse havens. Afhankelijk van de vertrekdag van de Cuba cruises, varen zij ook naar de Caribische havens van Montego Bay in Jamaica, George Town op Grand Cayman, Cozumel in Mexico en Key West in Florida.

“Voor velen draait reizen om het verkennen van nieuwe plekken en het ontdekken van bijzondere culturele ervaringen, en Cuba is één van meest begeerde nieuwe bestemmingen voor vele van onze gasten,” aldus Orlando Ashford, President Holland America Line. “We zijn enthousiast dat we eindelijk Cuba aan onze routes kunnen toevoegen en onze gasten en partners in de reiswereld hebben hoopvol gewacht op een premium cruise ervaring naar dit nog relatief onontdekte Caribische juweel.”

Als voortrekker in bestemmingsbeleving voegt Holland America Line Cuba toe aan haar cruiseaanbod om gasten te voorzien van een culturele uitwisselingservaring. Het merendeel van de reizen bevat een lange stop in Havana zodat gasten het UNESCO Werelderfgoed gebied kunnen ontdekken en zichzelf kunnen onderdompelen in het grote aanbod van historische en culturele avonturen. Daarnaast biedt een stop in Cienfuegos de mogelijkheid voor een exclusief bezoek aan Trinidad, een UNESCO Werelderfgoed gebied in de Cubaanse provincie Sancti Spíritus.

Het debuut van de cruises naar Cuba start op 22 december 2017 met een 12-nachten rondreis vanaf Fort Lauderdale, tijdens de feestdagen. Naast de 7-nachten reizen is er een 11-nachten cruise met vertrek op 17 maart 2018. Deze reis doet de Cubaanse havens Havana en Cienfuegos aan, als ook Key West, Cozumel, Montego Bay en Georgetown. De laatste 7-nachten Cuba reis vertrekt op 18 april 2018.

Explorations Central
Aan boord zal de Cuba ervaring verrijkt worden door het Explorations Central programma (EXC). De EXC Gidsen brengen de bestemming tot leven met presentaties en EXC Talks waardoor gasten meer kennis krijgen over het grootste Caribische eiland. Daarnaast zijn EXC Port Guides gecreëerd voor de Cubaanse havens, EXC Ontmoetingen tonen de cultuur en geschiedenis van Cuba voorafgaand aan een bezoek aan de havens en er is nog veel meer. Daarnaast worden informatieve en culturele EXC Tours ontwikkeld in en rondom Havana en Cienfuegos met als highlight Trinidad, één van de best bewaarde historische plekken in het Caribisch gebied.

Boekingen voor de Cuba cruises met Holland America Line kunnen gedaan worden vanaf vrijdag 26 mei 2017. Gasten die al geboekt waren op een Veendam cruise krijgen een volledige refund en de gelegenheid een andere cruise te boeken. Tarieven voor de Cuba cruises beginnen bij €799 per persoon inclusief belastingen en toeslagen:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.