Video: Grote sectie Nieuw Statendam gelanceerd in Palermo

Deze week vond op de scheepswerf van Fincantieri in Palermo (Sicilie) de lancering plaats van e e n van de grote secties van het toekomstige cruiseschip Nieuw Statendam van Holland America Line. Onder het toeziend oog van alle werklieden vond tijdens een officiele ceremonie de zegening plaats door een pastoor, waarna het gedeelte succesvol te water werd gelaten. Ook dit segment zal over zee naar de werf in Marghera worden vervoerd.

Eerder, op 8 juli 2016, werd op dezelfde scheepswerf in Palermo het eerste stuk staal gesneden van een segment van de boeg. Dit 3.900 ton zware onderdeel werd ook al over zee gesleept naar Marghera. Op 20 maart 2017 vond in Marghera de kielleggingsceremonie plaats van het tweede cruiseschip in de Pinnacle-klasse. Het MS Nieuw Statendam heeft een brutotonnage van 99.800 en een capaciteit van 2.650 passagiers. Het komt volgens planning eind 2018 in de vaart.

Zie onderstaande video van Liveboat Crociere met beelden van de lancering:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!