Foto’s: MSC Meraviglia feestelijk gedoopt in Le Havre

Het grootste schip ooit gebouwd voor MSC Cruises, de MSC Meraviglia, is zaterdagavond in de Franse havenstad Le Havre succesvol gedoopt. Hoogtepunt van de feestelijke ceremonie, die plaatsvond in een tent op de kade pal naast ‘het achtste wereldwonder’, was het doorknippen van een lint door doopmoeder Sophia Loren, na het uitspreken van de traditionele doopwens, waardoor een champagnefles tegen de boeg kapot werd geslagen. Daarmee is het nieuwe vlaggenschip en de 13e toevoeging aan de vloot van de Mediterraanse rederij, evenals de eerste van 11 nieuwe MSC Cruises-schepen die in de komende 10 jaar in gebruik worden, officieel in de vaart gekomen.

De doopceremonie, die onder leiding stond van de Marokkaanse-Franse acteur en komiek Gad Elmaleh, begon met een toespraak van Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises, die iedereen welkom heette en dankwoorden had voor de scheepsbouwer STX France, moedermaatschappij MSC Group en haar eigenaar Gianluigi Aponte, doopmoeder Sophia Loren en natuurlijk het publiek. Na speeches van Laurent Castaing, CEO van STX France, en Luc LeMonnier, burgemeester van Le Havre, was het tijd voor entertainment. De Franse kinder popgroep Kids United, tevens UNICEF Goodwill Ambassadeurs, vertolkten hun wens voor vrede en tolerantie in de wereld.

Vervolgens was het de beurt aan Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, om het woord te nemen. Hij besprak de internationale groei van het bedrijf en zette tevens de reisagenten over de gehele wereld in het zonnetje. Het tempo werd aansluitend weer opgevoerd met een flitsende supriseact van de dansers van de MSC Meraviglia. Dat zette het publiek in de juiste stemming voor de Franse topartiest Patrick Bruel, die zijn bekendste hits ten gehore bracht. Het formele gedeelte van de doopceremonie startte met de parade van de officieren, waarna alle ogen waren gericht op doopmoeder Sophia Loren. Ze doopte het schip, waarna er geweldig vuurwerk losbarstte.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)