Het ‘achtste wereldwonder’ MSC Meraviglia: acht redenen om mee te gaan op dit cruiseschip

MSC Cruises presenteerde afgelopen weekend haar ‘achtste wereldwonder’ MSC Meraviglia. Het grootste (5.700 passagiers) en meest innovatieve cruiseschip werd door STX France gebouwd en ging zondag voor het eerst met passagiers op pad richting Genua, één van haar drie thuishavens het komende jaar. Wat maakt de MSC Meraviglia zo bijzonder? Cruisereiziger Miriam maakte kennis met het nieuwe schip en vertelt je wat je niet mag missen op dit nieuwe cruiseschip.

1. LED promenade ‘Galleria Meraviglia’

Met stip op nummer één! Nieuw voor MSC Cruises is de promenade met winkels, bars en restaurants. Dit is het bruisende centrum van het schip. Het meest fascinerende vind ik het plafond van deze ‘galleria’ dat bestaat uit LED schermen van 96 meter lang. Gedurende de dag verandert dit plafond in verschillende motieven en waan je je bijvoorbeeld in een kathedraal. De promenade zelf heeft twee verdiepingen en daardoor een mooie balustrade waar je specialiteitenrestaurants vindt en de TV studio. Tijdens cruises zal MSC hier driemaal een parade houden.

Vrijwel alle specialiteitenrestaurants zijn aan de promenade te vinden. Nog nooit eerder had een MSC schip zoveel specialiteitenrestaurants. Je kunt er eten in een Kaito Sushi Bar, Teppanyaki, steakhouse Butchers’s Cut en twee eetgelegenhedan van Eataly (food market en restaurant). Daarnaast zijn er (allemaal inclusief) een buffetrestaurant, vier hoofdrestaurants, het MSC Yacht Club restaurant (alleen voor MSC Yacht Club gasten) en een hamburger/pizza buffet bij het zwembad.

2.  Duplex suite & familiehut

MSC Cruises heeft twee bijzondere huttypen voor dit schip ontwikkeld dat inspeelt op de vraag naar hutten voor meerdere personen. Erg mooi vind ik de Duplex Suite, dat uit twee verdiepingen bestaat.  Beneden is een fijne rondzit, een sofabed (ook slaapplaats voor 2 personen) en bureau met tv. Ga je vervolgens met de trap naar boven dan kom je bij het tweepersoonsbed met inloopkast en badkamer met bad. Overigens bevindt zich op de benedenverdieping ook een badkamer en een inloopkast. Maar het mooiste van deze suite is de privé whirlpool op het balkon en de twee ligbedden. Je uitzicht is fantastisch omdat de acht duplex suites aan de voorkant van het schip gelegen zijn.

De familiehutten op de MSC Meraviglia zijn een betaalbare optie voor gezinnen tot maximaal 10 personen. Je hoeft voortaan dus geen suite meer te boeken op het duurste gedeelte van een cruiseschip. De familiehut bestaat uit twee balkonhutten met daar tussen in een binnenhut. Bovendien hebben de twee balkonhutten elk een aparte alkoof waar een stapelbed staat. Doordat de hutten aan de achterkant van het schip gelegen zijn heb je diepe balkons. Ideaal voor een grote familie om deze gekoppelde hutten te boeken.

4. Smart ship

Cruisereizigers op de MSC Meraviglia ontvangen bij inscheping een MSC armband met daarin een chip.  Je draagt de armband gedurende je gehele cruise, wat best wennen is. (ik wilde voortdurend kijken hoe laat het was … ) Je kunt je hut openen met de armband en zelfs betalingen verrichten. Op de dagen dat ik er was, heb ik dat laatste (nog) niet live kunnen ervaren. Ik kreeg er wel mijn hut mee open in plaats van de boordkaart daarvoor te gebruiken. Die kaart kan je dus gerust in de hut laten als je overdag op het schip aan het rondstruinen bent én je kunt de boordkaart onverhoopt ook niet meer kwijtraken 😉

MSC zorgt met de NFC (Near Field Communication) technologie bovendien ervoor dat je je eigen kinderen zal kunnen lokaliseren. Met de app MSC for Me én de interactieve tv op je scherm heb je inzicht in je cruise-uitgaven, reserveer je restaurants en kun je je eigen gegevens bijwerken. De 358 schermen op het gehele schip helpen je je weg te vinden.

5. Kids clubs

De talrijke innovaties aan boord van de MSC Meraviglia strekken zich ook uit tot het entertainment voor de jongere gasten. Er zijn in totaal maar liefst 7 ruimtes die speciaal zijn bestemd voor kinderen van alle leeftijden (tot 17 jaar), waaronder kamers die zijn ingericht in unieke samenwerking met Chicco en Lego. Voor elke leeftijdsgroep is een aparte club gecreëerd met op maat ontworpen activiteiten en spelletjes.

Chicco vermaakt baby’s en peuters tot 3 jaar in de Baby Club. In de Mini Club (3-6 jaar) en Juniors Club (7-11 jaar) is het een waar Lego-paradijs. Tieners chillen in de Young Club (12-14 jaar) en Teens Club (15-17 jaar) o.a. met een bioscoop, gamingzaal en disco. Aanvullend entertainment wordt aangeboden in de Doremi Lab met techniek voor kinderen en de Doremi Studio, een TV-studio met activiteiten voor de gehele familie.

6. Zwembaden

Op de MSC Meraviglia zijn in totaal vier zwembaden te vinden met elk hun eigen karakter. Het meest verrassende vind ik de twee Atmosphere zwembaden op het middendek. Een rustige sfeer, modern en licht. Een groot LED scherm hangt bij deze twee zwembaden en zal voor vertier gaan zorgen. De gelukkigen die één van de 22 tweepersoonsbedden bezetten, kunnen met hun voetjes het water raken bij een beetje deining. Fijn is dat er een hamburger /pizza buffet en een ijsbar bij deze twee zwembaden liggen.

Nieuw voor MSC is het Horizonzwembad dat gelegen is op het achterdek in een amfitheater. Bij dit zwembad zal het ongetwijfeld een levendige gezellige sfeer zijn. Een blauwe dame staat bovendien klaar om een duik in het zwembad te nemen.  Andere zwembaden zijn het overdekte Bamboo zwembad (ook op andere schepen te vinden) en het zwembad bij de MSC Yacht Club.

7. Cirque du Soleil

In de speciale Carousel lounge aan de achterkant van het schip zal hét entertainment van het schip gaan plaatsvinden. In samenwerking met Cirque du Soleil vinden hier 2 shows zes avonden in de week plaats. De twee shows Sonor en Viaggio zijn te bezoeken in combinatie met een diner of een cocktail (beiden tegen betaling). Helaas werd de eerste show voor een zeer select gezelschap opgevoerd en heb ik deze niet kunnen zien. De meest gehoorde ervaringen waren dat het heel bijzonder en acrobatisch was.

8. MSC Yacht Club

Een schip in een schip. Dat is de MSC Yacht Club die MSC Cruises op de laatste schepen introduceerde. Op de MSC Meraviglia is de MSC Yacht Club nog meer een eenheid geworden. Op drie hoogste verdiepingen zijn aan de voorkant van het schip ruime hutten gelegen (binnen, balkon en suites) met aanvullende ruimtes zoals de Top Sail Lounge (hapjes en drankjes de gehele dag door) en het MSC Yacht Club Restaurant. Op het hoogste dek vind je het zonnedek met tweepersoons afgescheiden cabana’s, veel ligbedden, een zwembad, whirlpool en een grill.

De MSC Meraviglia vaart het komende jaar wekelijks vanuit Genua, Barcelona of Marseille een rondje Middellandse Zee waarbij je ook Palermo en Valletta bezoekt. Vanaf half april 2018 vaart de MSC Meraviglia vanuit Hamburg. Cruises zijn beschikbaar vanaf €399 bij onder andere:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)