Cruisereiziger
Renovatie

Transformatie Dawn Princess tot Pacific Explorer voltooid

Pacific Explorer

Na een uitgebreide, miljoenen dollars kostende, renovatie van 12 dagen in Singapore is de voormalige Dawn Princess maandag weer teruggekeerd in de vaart. Met de nieuwe naam Pacific Explorer maakte het haar eerste opwachting in de haven van Sydney voor haar nieuwe eigenaar P&O Cruises Australia. De Pacific Explorer wordt het grootste schip van P&O dat als thuisbasis ‘Down Under’ krijgt. Het heeft een totale capaciteit van 1.998 passagiers en 11 dekken.

Net als haar zusterschip Pacific Dawn is de Explorer uitgerust met het nieuwe logo van P&O op de boeg, glijbanen en een interactief waterpark. Volledig nieuw zijn de eetgelegenheden Luke’s, een grill bij het zwembad, 400 Gradi, een traditionele Napolitaanse pizzeria, de bar The Bonded Store en twee bowls-banen. Donderdag vertrekt het schip vanuit Sydney voor haar ‘maiden voyage’, een 11-daagse Ontdek Vanuatu cruise naar o.a. Noumea en Port Villa.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!