Kiel gelegd voor Celebrity Edge bij STX France

Woensdag 21 juni 2017 is op de scheepswerf van STX in het Franse Saint-Nazaire officieel de bouw van start gegaan van het eerste cruiseschip in de Edge-klasse van Celebrity Cruises, Celebrity Edge. Tijdens een officiële ceremonie werd de kiel gelegd van het toekomstige schip. Na het plaatsen van de traditionele geluksmunt werd het eerste blok in het dok geplaatst. Vertegenwoordigers van de Amerikaanse premium cruisemaatschappij en STX France woonden de festiviteiten bij.

De Celebrity Edge, dat plaats gaat bieden aan 2.918 passagiers, krijgt haar thuisbasis in Fort Lauderdale, Florida vanaf 16 december 2018 voor cruises naar de Caribbean. De eerste van in totaal 4 Edge-klasse schepen zal enkele noviteiten gaan bevatten waaronder een bewegend platform genaamd Magic Carpet aan de zijkant van het schip dat per dek een andere functie krijgt en revolutionaire hutten die zorgen voor het wegvallen van grenzen tussen de hut en het balkon.

Wil je ook cruisen op de Celebrity Edge? Bekijk de mogelijkheden:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​