Norwegian Joy door Wang Leehom gedoopt in Shanghai

Dinsdag is in Shanghai het eerste cruiseschip van Norwegian Cruise Line dat speciaal voor de Chinese cruisemarkt is gebouwd, de Norwegian Joy, gedoopt. De ceremonie vond plaats aan boord van het nieuwste schip van de Amerikaanse rederij. De Chinese-Amerikaanse zanger, muziekproducer, acteur en filmregisseur Wang Leehom had als doopvader en ambassadeur de eer het schip te dopen. Dat deed hij door tegelijkertijd met de leidinggevenden van moedermaatschappij Norwegian Cruise Line Holdings flessen champagne tegen een replica van de romp van het schip kapot te laten slaan. Hierdoor raakte een grote fles Veuve Cliquot de romp van het echte schip.

Ter ere van de kleurrijke boegschildering met een feniks, ontworpen door de Chinese artiest Tan Ping, vond tijdens de feestelijkheden ook een optreden plaats van de danser en choreograaf Yabin Wang met haar interpretatie van de geest van de feniks door middel van een dans. De iconische vogel staat voor schoonheid en succes in de Chinese cultuur. De ceremonie werd afgesloten met een concert van Wang Leehom voor de VIP-gasten afkomstig uit zowel China als het Westen. De doop van de Norwegian Joy (167.725 brutoton) is het einde van een inaugurele tour van een maand met evenementen in steden als Singapore en Hong Kong, maar ook haar thuishavens Shanghai en Tianjin.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!