Eerste jacht Ritz-Carlton wordt in Spanje gebouwd

Vandaag is bekend geworden dat het eerste jacht cruiseschip voor de nieuwe rederij Ritz-Carlton Yacht Collection, wordt gebouwd in Spanje.

Scheepsbouwer Astillero Hijos de J. Barreras in Vigo won de order voor het eerste nieuwbouw jacht. Barreras maakte dit vandaag in een persconferentie bekend. Ze zullen 30 maanden bezig zijn aan de bouw. Bovendien is er een optie tussen de bouwer en Ritz-Carlton voor een tweede en derde schip afgesloten. Bouwer Carreras zet met de bouw van het jacht voor het eerst stappen in de wereld van cruiseschepen.

Het eerste schip komt in de herfst van 2019 in de vaart. De twee andere jachten staan gepland voor 2021 en 2022. De schepen hebben een capaciteit van 298 passagiers waarvoor 149 suites beschikbaar zijn, elk met eigen privé-balkon. Twee daarvan zijn duplex penthouse suites ingericht door de bekende Zweedse designers Tillberg Design.

De jachten gaan o.a. een Ritz-Carlton Spa, een Panorama Lounge, wijnbar en een restaurant van Sven Elverfeld van het Ritz-Carlton 3-Michelin sterrenrestaurant Aqua bevatten. Daarnaast wil men samenwerkingen aangaan met lokale chefs, muzikanten en artiesten zodat haar gasten de bestemmingen zowel aan boord als aan wal ten volle kunnen ervaren. Het eerste schip zal afhankelijk van het seizoen diverse regio’s bezoeken waaronder de Middellandse Zee, Noord-Europa, de Caribbean en Latijns Amerika.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.