Cruisereiziger
Uncategorized

Eerste jacht Ritz-Carlton wordt in Spanje gebouwd

Vandaag is bekend geworden dat het eerste jacht cruiseschip voor de nieuwe rederij Ritz-Carlton Yacht Collection, wordt gebouwd in Spanje.

Scheepsbouwer Astillero Hijos de J. Barreras in Vigo won de order voor het eerste nieuwbouw jacht. Barreras maakte dit vandaag in een persconferentie bekend. Ze zullen 30 maanden bezig zijn aan de bouw. Bovendien is er een optie tussen de bouwer en Ritz-Carlton voor een tweede en derde schip afgesloten. Bouwer Carreras zet met de bouw van het jacht voor het eerst stappen in de wereld van cruiseschepen.

Het eerste schip komt in de herfst van 2019 in de vaart. De twee andere jachten staan gepland voor 2021 en 2022. De schepen hebben een capaciteit van 298 passagiers waarvoor 149 suites beschikbaar zijn, elk met eigen privé-balkon. Twee daarvan zijn duplex penthouse suites ingericht door de bekende Zweedse designers Tillberg Design.

De jachten gaan o.a. een Ritz-Carlton Spa, een Panorama Lounge, wijnbar en een restaurant van Sven Elverfeld van het Ritz-Carlton 3-Michelin sterrenrestaurant Aqua bevatten. Daarnaast wil men samenwerkingen aangaan met lokale chefs, muzikanten en artiesten zodat haar gasten de bestemmingen zowel aan boord als aan wal ten volle kunnen ervaren. Het eerste schip zal afhankelijk van het seizoen diverse regio’s bezoeken waaronder de Middellandse Zee, Noord-Europa, de Caribbean en Latijns Amerika.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)