Dialyse-gasten op weg naar IJsland met Carias-Zorg op Zee

MS Rotterdam
MS Rotterdam

Het ms Rotterdam is afgelopen zaterdag vanuit Rotterdam vertrokken met een groep dialyse-cruisepassagiers. Het bijzondere van deze cruise is dat Carias-Zorg op Zee een dialyse-faciliteit aan boord heeft gecreëerd voor een groep dialyse-gasten. Ook gaat er een aantal gasten mee, die een mobiliteitsbeperking heeft en waarvoor een speciaal zorgteam meereist.

Na enkele zeedagen en bezoeken aan Invergordon en Kirkwall vervolgt het schip zijn reis naar IJsland. Naast verschillende bestemmingen in IJsland  wordt op de terugreis Bergen in Noorwegen aangedaan.

“Als organisator van cruises voor gasten met een bepaalde zorgbehoefte kijken we elk jaar naar bijzondere routes. De route rondom IJsland is er zo één, en die is dit jaar in ons programma opgenomen”, aldus Clara Gruben. “Niet alleen gasten met een mobiliteitsbeperking reizen mee, ook is er tijdens deze cruise een dialyse-ruimte voor de gasten, die eens per twee dagen een dialyse-behandeling moeten ondergaan. Een professioneel Nederlands dialyse-team staat gedurende de cruise tot hun beschikking.”

In het programma van Carias Zorg op Zee staan diverse cruises, waar gasten met een bepaalde zorgbehoefte gebruik van kunnen maken. Cruisen blijft ook voor deze groep gasten een comfortabele manier van reizen, die hun wereld vergroot. Rolstoeltoegankelijke excursies en de begeleiding van een zorgteam zorgen ervoor dat ze optimaal kunnen genieten van de cruise en van de bestemmingen.

Sinds 2015 zijn er dialyse-cruises toegevoegd aan het programma. “We kregen steeds vaker vraag naar dialyse aan boord. Door onze krachten te bundelen met die van dialyse-organisatie Dianet, kunnen we gasten nu aan boord dialyseren tijdens een cruise naar IJsland, de Noorse fjorden of naar de Middellandse Zee. De dialyse-tijden worden zo flexibel mogelijk afgesproken tussen team en patiënt. Zo blijft er voor alle gasten en hun familie ook ruim gelegenheid om de bestemmingen te verkennen of er een excursie te maken”, aldus Gruben. Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor de dialyse-afvaarten van 27 augustus en 17 september 2017.

Carias Zorg op Zee verzorgt sinds enkele jaren een aantal cruises met zorgbegeleiding. Op die manier kunnen gasten, die thuis een bepaalde vorm van zorg nodig hebben, ook genieten van een fantastische cruise. Voor meer informatie over de dialyse-cruise: www.carias.nl of telefonisch: 033-303 3210.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)