Kiel gelegd voor expeditieschip HANSEATIC nature

Vorige week is de kiel gelegd van de eerste van twee expeditie nieuwbouwschepen van Hapag Lloyd Cruises. Op de scheepswerf van VARD in het Roemeense Tulcea plaatste de CEO van de Duitse rederij, Karl J. Pojer, conform traditie een munt in het eerste stalen blok van de ‘HANSEATIC nature’ (230 gasten, 199 tijdens Antarctica cruises). De kiel bestaat uit twee gedeeltes van elk 9 meter lang, 11 meter breed, 1,5 meter hoog en een gewicht van 33 ton.

De doop en maiden voyage van de HANSEATIC nature staat gepland voor april 2019. Het tweede schip, HANSEATIC inspiration, die voor de internationale markt wordt gebouwd, zal 6 maanden later (oktober 2019) worden gelanceerd. In augustus van dit jaar zullen de eerste expeditiereizen van de schepen bekend worden gemaakt en is het ook mogelijk om hiervoor reserveren. Na het publiceren van de eerste officiële brochure in januari 2018 kunnen de boekingen worden bevestigd.

De nieuwe 5-sterren expeditieschepen worden gebouwd door het Noorse bedrijf VARD Group, dat een dochteronderneming is van de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. De rompen van de schepen worden gebouwd op de Roemeense scheepswerf in Tulcea en daarna verscheept naar VARD Langsten in Noorwegen waar ze worden afgebouwd en het interieur wordt voltooid. De schepen hebben de hoogste ijsklasse waardoor ze geschikt zijn om te varen naar de Poolgebieden.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​